Fifa 2011 (Xbox 360)

Tuoteryhmä:
X360

Toimitusaika:
Tuotetta ei ole saatavilla
EAN:
5030945092346
Fifa 11 ei lupaa pelkästään tarkempaa grafiikkaa tai terävämpää tekoälyä, vaan pyrkii tekemään mös pelituntumasta aiempaa realistisemman - ja pelaajakohtaisemman. EA kutsuu uudistusta nimellä Personality Plus. Kyseessä ei ole aivan mitätön hanke, sillä virtuaalifutaajien pelityylit, pallonhallinta, manööverit sun muut on kaikki yksilöitävä ollakseen uskottavia oikeiden esikuvien rinnalla.

Game House Suomi Oy 2018
Pelaajien ulkonäkö on tietysti yksi keskeinen osa Fifa-sarjaa, joka nojaa lisensoituihin sarjoihin. Mitä hötyä lisensoinnista olisi, jos tähtiä ei voisi tunnistaa kentältä? Ja kuten yhtiön pelejä pitempään seuranneet tietävät, aina ominaispiirteiden mallinnuksessa ei olla onnistuttu parhaalla mahdollisella tavalla. Näkemämme perusteella Fifa 11 vaikuttaa kuitenkin lupaavalta.

Game House Suomi Oy 2018EA Sports on rakentanut jalkapalloilijat kaikkiaan 130 eri osasta, mikä mahdollistaa monien yksityiskohtien säilyttämisen. Merkille pantavaa on mös se, että Fifa 10:ssä käytössä oli vain kolme vartalotyyppiä, mutta nyt määrä on triplattu yhdeksään. Se helpottaa pelaajien painon ja pituuden hahmottamista. Yli parimetrinen Peter Crouch ei enää voi piiloutua muiden taakse, toisin kuin maamies Wayne Rooney.

Game House Suomi Oy 2018Mös pelaajien kasvoihin on saatu lisää yksityiskohtia. Virtuaalifutaajat muun muassa seuraavat pallon liikkeitä katseellaan ja räpäyttävät silmiään. Kasvonpiirteitä on puolestaan terävöitetty lisäämällä ihoon uurteita, jotka tekevät ilmeistä vain niin paljon ilmeikkäämpiä.

Game House Suomi Oy 2018
Personality Plussan ehkä kiinnostavin puoli on kuitenkin se, miten se vaikuttaa kunkin pelaajan käyttäytymiseen ja ohjaustuntumaan kentällä. Kotisohvalla istuva futisfani voi nyt aiempaa selvemmin tuntea näpeissään, kuka palloa kuljettaa. Esimerkiksi Ronaldinho pitää palloa lähellään kuljettaessaan sitä, kun taas keskinkertaisemmalta futaajalta pallo karkaa kikkaillessa kauemmas. Se tekee hänestä helpon maalin taklaukselle. Ja juuri siihen Personality Plus pyrkii: vaikka rinnakkain olisi kaksi nopeaa pelaajaa, tapa jolla he pelaavat - ja jolla heitä tulisi ohjata - voi olla silminnähden erilainen.

Game House Suomi Oy 2018Pelaajien yksikölliset suoritustasot ovat niin ikään selvästi havaittavissa. Esimerkiksi Wayne Rooney rakentelee hökkäyksiä ja laukoo kovaa, mutta käy tarvittaessa hakemassa palloa mös alakerrasta. Toiset taas pelaavat visusti vain omalla alueellaan.

Game House Suomi Oy 2018Maalivahdit vaikuttivat aiemmin melko identtisiltä, koska ne noudattivat samantyylisiä tekniikoita. Fifa 11:ssä maalivahdeille on lisätty uusia torjuntatekniikoita ja animaatioita. Maalinjanoisille hökkääjille se tarkoittaa sitä, että peliä on rakennettava kunkin molarin ehdoilla, sillä vanhat varmat maalit eivät välttämättä enää kaikille uppoa.

Game House Suomi Oy 2018Muihin uudistuksiin lukeutuu muun muassa mahdollisuus ladata peliin omia joukkuekohtaisia tunnuskappaleita. Oikeusrajoitteiden takia EA ei voi tuoda kaikkien seurojen kappaleita peliin, mutta mikään ei estä pelaajaa muotoilemasta suosikkiseuroilleen juuri omaa korvaa miellyttävät introt.

Game House Suomi Oy 2018Realismihakuisuudella ja ylettömillä säätömahdollisuuksilla on tietysti riskinsä, sillä peli ei välttämättä sovellu sunnuntaiurheilijoille. Vaikka olimme esittelytilaisuudessa intopinkeinä uudistuksista, huomasimme mös, että monilla oli vaikeuksia sopeutua uudenlaiseen pallotuntumaan. Se näkyi muun muassa turhautumisena, kun suosikkipelaaja ei kyennytkään yhtä helposti tekemään samoja jippoja kuin aiemmin.

Game House Suomi Oy 2018Osasyynä saattoi olla sekin, että peli oli vielä pahasti kesken eikä pelattavuutta oltu täysin tasapainotettu. EA:n mukaan ennakkoversio oli vasta noin 50-prosenttisesti valmis, joten muutoksia voi vielä tulla. Hiomattomuuksista huolimatta Fifa-sarjan uusi suunta jätti hyvät ensitunnelmat. Pelaajatuntemuksesta on nyt pelissä selvää hötyä, mikä jo yksistään tekee pelaamisesta entistä autenttisemman kokemuksen.

Game House Suomi Oy 2018Merkittävintä pelissä on se, ettei se vain tyydy viilaamaan sarjan ulkoista olemusta, vaan rohkenee mös päivittää pelituntumaa. Game House Oy 2018
Samankaltaisia tuotteita!
FIFA 09 (Xbox 360) Fifa 2012 (Xbox 360) FIFA 08 (Xbox 360) 2010 FIFA World ... FIFA 07 (Xbox 360)
Käyt.8.40 €
Käyt.10.80 €
Käyt.2.30 €
Käyt.11.40 €
Käyt.6.40 €
Game House tarjoaa monipuoliset ja luotettavat maksutavat tilauksellesi!

Maksukaistan kautta voit maksaa verkkopankkitunnuksilla, maksukorteilla (credit/debit), laskulla tai osamaksulla. Käytettävissä ovat seuraavat maksutavat: Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Säästöpankki, Aktia, Paikallisosuuspankit, S-Pankki, Handelsbanken, Omasäästöpankki, Ålandsbanken, Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -kortit sekä laskulla maksettaessa Euroloan.

Vaihtoehtoisesti maksun voi suorittaa myös e-mail-ennakkomaksulla (tilisiirto), jolloin maksutiedot toimitetaan sähköpostitse. Mikäli haluatte tilata postiennakolla, pyydämme teitä ottamaan erikseen yhteyttä asiakaspalveluumme, Postiennakolla tilatessa toimituskuluihin lisätään postiennakkomaksu 5,10€.
Katso kaupan Game House arvostelut täällä VERTAA.FI
Maksutavat
Kauppakeskus REDI, Hermannin Rantatie 5, 00580 Helsinki (ma-pe 9-21, la 9-18, su 12-18)
Kauppakeskus Arabia, Hämeentie 111, Helsinki, 2 krs. (ma-pe 12:00 - 20:00, la 10:00 - 18:00
Puh. 03-223 1333 (ma - pe 12:00 - 18:00)
sähköpostiosoite: asiakaspalvelu@gamehouse.fi