Peliohjain älypuhelimelle

1990-luvulla matopeli oli suosittu peli matkapuhelimissa. Käytän sanaa ”matkapuhelin” sillä sitähän ne tuohon aikaan vielä olivat. Nykyään samaaa tarkoitusta ajavat laitteet kulkevat nimellä ”älypuhelin”. Tekniikka on kehittynyt nopeasti ja pitkään. Elämme pian 2020-luvulla. Puhelimista löytyy tänäpäivänä rutkasti tehoa ja sovelluksia on tarjolla laajalti. Puhelin sopii siis hyvin myös pelaamiseen.

Puhelimissa on nykyään kosketusnäyttö. Se ei ole pelaajan kannalta kovin hyvä asia. Kun itse mietin aloittavani pelaamisen Android-puhelimellani, ensimmäiseksi mietin, miten saisin sen mielekkään pelikokemuksen, jonka olen jo aikaisemmin tavoittanut olohuoneessa sijaitsevilla pelikonsoleilla. Vastaus kysymykseeni oli lopulta iPegan älypuhelimeen sopiva peliohjain.

Tässä laitteessa on langaton Bluetooth, jonka kautta ohjain kommunikoi puhelimen kanssa. Nämä kaksi laitetta täytyy siis parittaa. Ohjaimessa on USB-liitin, jolla sen saa verkkovirtaan tavanomaisella puhelimissa usein käytettävällä latauskaapelilla. Myös puhelimen voi laittaa kiinni verkkovirtaan toisella kaapelilla. Tämä kannattaa tehdä varsinkin, jos puhelimestasi kuluu nopeasti akku loppuun.

Peliohjaimella sujuu luontevasti ainakin erilaisten emulaattorien käyttö. Voit pelata NES-, SNES-, Mega Drive- tai jopa PSP-pelejä. Meiltä löytyy tällä hetkellä iPegan PG-9017S, joka on mainio peliohjain puhelimelle ja jota suosittelen lämpimästi. Puhelimella pelaaminen on loistavaa ajanvietettä ja rentouttaa sopivasti matkalla ollessa. Ei tarvitse raahata kokonaista pelikonsolia mukanaan!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *