Ensituntumaa peliin Red Dead Redemption 2

Olen omistanut PS4-konsolin jo muutaman vuoden. Alkuun, kun olin ostanut laitteen, tuntui, että alustalle ei ilmestynyt montakaan hyvää peliä ja moni peleistä oli uudelleenjulkaistuja HD-versioita vanhoista ja suosituista peleistä. PS4 julkaistiin n. viisi vuotta sitten. Uskollisena PlayStation-fanina tuntuu erittäin hyvälle huomata, miten laadukkaan tuotoksen Rockstar on saanut aikaan. Kyseessä on siis n. kuukausi sitten kauppoihin ilmestynyt Red Dead Redemption 2, jota allekirjoittanut pääsi myös itse pelaamaan ja samalla kirjoittamaan blogijuttua siitä.

Tälle jutulle on tulossa jatkoa sitten, kun olen päässyt peliin kiinni vielä syvällisemmin. Tarkoitus tässä ensimmäisessä jutussa on kuvailla tuntumaa pelistä, kun olen juuri aloittanut pelaamisen. RDR 2 on kokemus, jota ei kannata vain pelata äkkiä läpi. Sitä se ei todellakaan ole. Itse olen tällä hetkellä läpäissyt n. 14 % tarinasta. Mahdollisuudet tutkia ympäristöä ovat tässä pelissä miltei rajattomat. Luin taannoin artikkelin, jonka kirjoittaja vannoi, ettei aio koskaan niin sanotusti pelata RDR 2 läpi. Hänen mukaansa pelistä nauttii eniten silloin, kun ei edes yritä suorittaa tarinavetoiseen yksinpeliin kuuluvia tehtäviä.

Pelissä tehdyillä valinnoilla on merkitystä. Jos olet tehnyt rötöksiä, niin on hyvä käydä maksamassa sakot pois, koska muuten palkkionmetsästäjät ovat pelaajan kimpussa. Laajassa peliympäristössä liikutaan ratsain. Aseita löytyy useanlaisia ja niiden kautta voi taktikoida lähestymistapaa vihamielisiä hahmoja vastaan. Käytössä pelin alussa on ainakin katkaistu haulikko, kivääri, pistooli, veitsi ja jousi. Lähietäisyydeltä haulikko on tappavin, kun taas metsästäessä peuroja jousi on tarkka ja äänetön. Päähenkilö voi leiriytä maastoon pimeän tullen ja nukkua siihen saakka, kunnes on taas valoisaa.

Pelaaminen tämän tekeleen osalta on minulla siis vielä kesken, mutta ensivaikutelma ja tuntuma peliin oli sulava ja luonteva. Peliä on ilo pelata, koska se on viimeistelty. Grafiikka ja äänimaailma ovat parasta, mitä tällä hetkellä on konsolipuolella tarjolla. Läpipeluuajaksi on määritetty ”How Long To Beat”-sivuston mukaan neljäänkymmeneen tuntiin. Sisältöä siis löytyy paljolti ja pelattavaa riittää. Nyt ollaan vasta alussa tämän pelin kohdalla. Muistakaa seurata blogia, sillä lisää tunnelmia RDR 2:n osalta ilmestyy tänne pian.

Meiltä löytyy Red Dead Redemption 2 PS4:lle sekä Xbox One:lle. Ultimate Edition Xbox One ja Ultimate Edition PS4 löytyvät myös. Vannoutunut pelisarjan ystävä tarvitsee myös Strategioppaan.

Kaikki Red Dead Redemption 2 tuotteemme

2 thoughts on “Ensituntumaa peliin Red Dead Redemption 2

  1. RDR-fani sanoo:

    Sain vähän ympäripyöreän kuvan koko pelistä tämän kirjoituksen perusteella. Lueteltiin samoja teemoja ja asioita, kuin mitä on myös RDR1:ssä. Olisi ollut hyvä kuulla esim, että miten eroaa aikasemmasta versiosta, jotain kuvia pelistä jne. Tämä ei oikein inspaa ostamaan.

    • Viljami sanoo:

      Kiitos paljon kommentista! Se olikin ensimmäinen tässä blogissa…Tavoitteenani on kirjoittaa pelin pelaamisesta vielä kaksi juttua, kunhan olen päässyt peliin paremmin sisään. Täytyy myös tunnustaa, etten ole pelisarjan ensimmäistä osaa pelannut. Tietääkseni pelin graafinen ulkoasu on parantunut konsolisukupolven vaihdoksen myötä. Muuten en osaakkaan verrata alkuperäistä jatko-osaan juurikin sen faktan takia, etten ole tarpeeksi uppoutunut sarjan sisimpään…

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: